Menu

Menu Weselne 1

Menu Weselne 2

Menu Weselne 3

Dodatkowe atrakcje

 

Menu 2

 

Obiad: 
rosół z makaronem, roladki schabowe w sosie leśnym z borowików na śmietanie 
mięsa do wyboru na życzenie takie jak: schab z żurawiną, karkówka pieczona, bitki wołowe w sosie własnym, pierś po parysku z pieczarkami, devolay, rolada śląska wołowa w sosie lub inne) , ziemniaczki z wody, kluseczki śląskie oraz zestaw surówek na życzenie lub inne propozycje: surówka wiosenna z białek kapusty, czerwona kapusta,marchewka z chrzanem ze śmietaną, buraczki na zimno lub ciepło w śmietanie.

Kawa,herbata bez ograniczeń podawana z dzbankach na podgrzewaczach.

Zimna płyta podawana bez ograniczeń i gramatury: 
wędzona szynka z komina, baleron wiejski, pieczone pasztety z pieca, galantyna, tradycyjna sałatka jarzynowa, sałatka meksykańska z kurczakiem podawana z chipsami nachos (lub wiele innych na życzenie Państwa do uzgodnienia), tradycyjny śledzik w oleju z cebulką, ryba po grecku z warzywami, roladki szynkowe z nadzieniem chrzanowym, tym baliki z kurczaka, pieczone kuleczki z indyka za sosie czosnkowym, faszerowane jajka na dwa sposoby (pieczarkami, żółtym serem i zieloną pietruszką lub szynka, szczypiorek).

Podczas imprezy weselnej serwowane są przez kucharza dwa desery: 
Amerykańskie pancakes z flambirowanymi malinami na gorąco
Banany smażone na maśle z miodem i flambirowane whisky


Kolacja I do wyboru:

  • piekielna gulaszowa zupa z kociołka z gorącymi pieczonymi bułeczkami 
  • meksykańska zupa chilli concorne+ gorące bułeczki, 
  • beef strogonoff z pieczywem


Kolacja II do wyboru:

  • pałeczki po bałkańsku na miodzie z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z pory, ogórka kiszonego i kopru oraz inne dodatki według potrzeb 
  • bryzol z cebulką z ryżem/ ziemniaczkami, 
  • duszone golonki w kapuście zasmażanej 
  • szaszłyki duszone w srebrnych kopertach podawane z ryżem po francusku i sałatką


Kolacja III do wyboru:

  • czerwony barszczyk z krokietem
  • żurek z jajkiem i kiełbaską
  • kwaśnica z wkładką